Velkajärjestelyhakemus velkajärjestely.fi:n kautta
Jätettyäsi hakemuksen arvioimme tilanteesi ja mikäli mielestämme voit päästä velkajärjestelyyn ilmoitamme sinulle tästä henkilökohtaisesti.
Oikeusapuhakemus
Haemme sinulle oikeusapua. Mikäli oikeusapu myönnetään, maksaa oikeusapu sinun velkajärjestelyhakemuksen käsittelyn. Oikeusavun hakeminen on ilmaista.
Hakemuksen käsittely
Olemme sinuun yhteydessä hakemuksen johdosta. Mikäli oikeusapua ei myönnetä, voit jatkaa velkajärjestely.fi:n maksullisella palvelulla.
Hakemuksen jatkokäsittely
Mikäli oikeusapu hyväksyttiin tai päätit käyttää maksullista velkajärjestelypalveluamme autamme sinua täyttämään hakemuksen loppuun ja toimitamme hakemuksen käräjäoikeudelle ratkaistavaksi.
Käsittely käräjäoikeudessa
Käräjäoikeus käsittelee velkajärjestelyhakemuksen ja tekee päätöksen joko velkajärjestelyhakemuksen vahvistamisesta tai hylkäämisestä. Yli 80% kaikista tapauksista hakijalle on myönnetty velkajärjestely (Vuoden 2009 tilasto).
Selvittäjän määrääminen
Velkajärjestely.fi:n työ on tehty, kun sinulle on vahvistettu velkajärjestely. Tämän jälkeen käräjäoikeus yleensä määrää maksuohjelmalle selvittäjän ja velkajärjestelyasia etenee sitä kautta. Sinulle alkaa ns. rauhoitusaika, jonka aikana velkojasi ei voida ulosmitata.